Fes clic a la imatge per descarregar l’informe

 

Informe de la situació ambiental de les depuradores i emissaris submarins de les Pitiuses 2013-2016

L’activitat turística és un dels principals motors econòmics de les Pitiüses i el medi ambient és un dels principals motius pels quals els turistes visiten aquestes illes. Però el sobre-dimensionament de l’oferta turística ha generat un important augment del nivell d’ocupació del territori, de forma molt especial al litoral. Per això, durant els mesos d’estiu la població augmenta dràsticament a causa de la pressió turística.

Moltes depuradores no estan preparades per atendre l’increment del volum d’aigües residuals que reben a causa de l’increment poblacional durant els mesos d’estiu. Conseqüentment, els abocaments, principalment al mar, d’aigües sense la necessària depuració, provoquen la contaminació de platges i cales. També, el deteriorament de les praderies de posidònia i de la fauna associada i la proliferació de booms de micro-algues.

En aquest estudi s’han analitzat en profunditat els paràmetres oficials que registra ABAQUA per monitoritzar el funcionament de les depuradores de Pitiüses. A partir d’aquests paràmetres, s’han establert una sèrie d’indicadors per valorar el funcionament de les EDAR.

 

Depuradores Pitiuses