Fes clic a la imatge per descarregar l’exposició

Ens Visita La Posidònia

Conèixer la posidònia amb els sentits de la vista, el tacte i l’olfacte. Aquest és l’objectiu dels recursos que hem creat i els quals formen part de l’exposició itinerant Posidònia que ara presentam, una de les peces integrants del programa educatiu Ens visita la posidònia que recorrerà també els centres educatius de les Pitiüses a partir del mes de setembre.

L’exposició Posidònia, que es presenta en català, castellà i anglès, està formada per quatre mòduls: El tresor submergit, Font de vida, Les quatre estacions i La vida amenaçada. Durant el mes d’agost circularà per diferents platges, passejos i espais.

A vol d’ocell observam unes misterioses taques fosques a la mar que, després d’apropar-les amb ajuda del microscopi, arribam fins als briozous que colonitzen les fulles. És la posidònia. Sens dubte una visió ben diferent a la que pot tenir algú que simplement es posa unes ulleres i uns peus d’ànec per endinsar-se en la mar.

Però no només volem respondre preguntes i ampliar coneixements, sinó que també les volem generar. Com es formen les pilotes de posidònia? I l’arena? Per despertar la curiositat de petits i grans científics, disposem de material divers. Tot plegat perquè hom pugui donar a la posidònia el valor que mereix i aconseguir hàbits de respecte pel medi marí i les praderies.

Aquesta exposició forma part d’una de les línies de treball del projecte La Mar, una responsabilitat compartida, que està executant el GEN amb el suport de la Fundación para la Conservación de Ibiza y Formentera i Adessium Fundation.