El GEN-GOB AL SAVE POSIDONIA FORUM A FORMENTERA

Membres del GEN-GOB van assistir el 13 d’octubre al Save Posidònia Fòrum, mostrant alguns dels resultats obtinguts durant el desenvolupament del projecte de gobernança marí, “La Mar, un responsabilitat compartida

El passat 13 d’octubre es va celebrar a Formentera el Save Posidònia Fòrum, amb l’objectiu de conscienciar i sensibilitzar en l’àmbit nacional i internacional, la importància de prendre accions destinades a conservar les praderies de Posidonia oceanica.

El Fòrum va comptar amb ponències i taules rodones en les quals van participar científics, ONGs, administracions, i sector privat. En aquest Fòrum es varen tractar temes tan rellevants com el desenvolupament turístic, l’ús apropiat dels recursos naturals i culturals, l’equilibri econòmic i la millora de la qualitat de vida de les comunitats locals.

El GEN-GOB va participar en les ponències enfocades al medi ambient, explicant l’objectiu del projecte de gobernança marí “La Mar, un responsabilitat compartida”. Es van presentar els resultats de l’últim estudi de l’impacte dels fondejos d’embarcacions, en les praderies de Posidonia oceanica, al Parc Natural de ses Salines. També es va participar a la taula rodona amb experts de l’àmbit de les ONGs, científics, administració i sector privat, on es posava de manifest la necessitat de prendre mesures urgents per conservar les praderies de Posidonia oceanica.

La Mar, una responsabilitat compartida, és un projecte de gobernança marí que el GEN-GOB porta desenvolupant des del 2013 amb el suport de la Fundació per a la conservació d’Eivissa i Formentera, i Adessium Foundation. L’objectiu és implicar a tots els agents vinculats amb el medi marí per treballar conjuntament en la conservació i gestió dels ecosistemes litorals i marins.